Saptamana trecuta am trecut printr-o experienta mai putin placuta. Mai exact una dintre tevi s-a spart. Si uite asa mi-am facut piscina in mijlocul baii.

 

Nu despre asta doresc sa vorbesc ( s-a rezolvat), ci despre reactia unor persoane. In primul rand a fost o tanti trecuta de a zecea tinerete care a dorit sa stie neaparat ce se intampla. Usa de la apartament era deschisa pentru ca se tot fataiau cei care se ocupau de asta ( la in casa, ba la subsol, ba in casa, ba la subsol) si, ca sa evit sa o fac pe portarul am lasat usa deschisa. Tanti respectiva dorea sa stie cat mai multe informatii: cum ma cheama, ce lucrez, de ce sunt acasa, ce s-a intamplat, ce am mancat acum 200 de ani. I-a luat la intrebari inclusivii pe domnii care venisera sa ma ajute cu situatia asta. Pentru ca deh! Eu nu reprezentam o sursa prea importanta de barfe. Tare socata a fost cand i-am inchis usa in nas spunandu-i ca avem treaba.

Al doilea punct al povestii: domnul instalator care a facut inspectia apartamentului si care mai avea putin si ma intreba cat port la chiloti. A avut grija sa intre in toate camerele si sa verifice tot ce se putea verifica. M-am abtinut destul de mult sa nu ma iau de el si sa ii spun sa nu mai faca inspectia in casa- ce e drept aveam prea mare nevoie de instalator ca sa fac fite. Cu siguranta m-a deranjat si la un moment dat am sperat ca o sa se simta si o sa inceteze cu interogatoriul. Dar cine sa aiba noroc?! Eu se pare ca prind numai oameni curiosi: dar nu dormiti aici? Dar ce lucrati? Dar aveti pisica? Dar ce salariu aveti? Dar cine a facut instalatia aici? Dar va place la parter? Dar de ce aveti AC pornit? Jur ca ma simteam ca la politie. Mai lipsea sa imi ceara ADN sau amprentele.

Blocul in care stau este in mare parte ocupat de persoane mai “tinerele” si considera ca viata mea poate fi un subiect interesant. Ai vazut cine a plecat de la ea? Ai vazut ca ieri nu a dormit acasa? Ai vazut cate sacose a avut? Ai vazut ca s-a sarutat cu altu? Eu am devenit o persoana mai discreta. Nu imi mai expun viata persoanala/intimitatile ca in trecut. Si ma deranjeaza cand ma opresc vecini sa imi povesteasca despre X si Y. Nu stiu de ce unii considera ca ma intereseaza picanteriile de acest gen. Se pare ca experienta de saptamana trecuta va fi un subiect de barfa pentru urmatoarea perioada. Ce am in casa, cum arat, cu ce ma ocup si tot asa.

Mi-as dori enorm de mult ca oamenii sa isi vada de treburile lor, dar unde ma cred eu aici? Visez si eu la lucruri frumoase. Pentru restul exista Radio Sant.

 

Va pupa Cire!

Leave a Reply