Am citit prin nu stiu ce ziar ca doamna Ecaterina Andronescu [a.k.a Abramburica] vrea sa scoata invatamantul la distanta ceea ce nu este o idee foarte buna in opinia celor care conduc o facultate.
In principiu nu sunt de acord cu decizia doamnei ministru. Nu mi se pare in regula sa impui unui viitor student sa fie la zi. Daca omul vrea sa fie la ID lasa-l sa fie la ID, dar sa ii fie scris pe diploma ce fel de forma de invatamant a terminat. Macar atata lucru sa ne diferentieze. Cineva spunea ca astia de la ID sunt cam fraieri si nu prea au tangente cu facultatea. L-am contrazis usor iritata de atitudinea lui. Am cunoscut suficiente persoane de la ID care sa aiba niste idei mai mult decat ingenioase si care sa se descurce mai bine decat unul la zi. Nu le iau apararea. Asa cum la zi exista persoane care trec pe pile, asa exista si la ID, dar asta nu inseamna ca trebuie sa generalizam. Ma deranjeaza ca doamna ministru a inceput sa arunce cu niste legi doar ca sa se afirme in lumea politica- acum ca vin alegerile. O alta lege este cea privind licenta. Pana acum se dadea o singura proba, dar acum vrea sa o schimbe, sa existe doua probe: una orala si una scrisa. Daaaaarrr asta nu e tot. Mai nou cica vrea sa schimbe si modul de a da la liceu- pentru a….ah la naiba am pierdut sirul schimbarilor.
Ma mir cum de nu incepe sa schimbe si modul de a da bacul sau admiterea la facultate.
Doamna ministru dumneavoastra va ganditi vreun pic atunci cand cereti asemenea legi? Pentru ca sincera sa fiu nu mi se pare ca faceti asta.
De ce v-ati trezit tocmai acum sa atacati facultatea “Spiru Haret”? Nu iau apararea facultatii, doamne fereste! Nici prin gand nu imi trece sa apar o facultate care habar nu are cu ce se mananca “educarea unui student”, dar de ce acum?! De ce in an electoral? De ce cu cateva luni inainte de admitere?
De ce doamna ministru va jucati de-a v-ati ascunselea cu viitorul studentilor, cu viitorul canditatilor? Chiar sunteti atat de plictisita sa nu faceti nimic incat v-ati decis sa distrugeti si ultimele lucruri relativ bune din invatamant?
Felicitarile mele doamna ministru! A-ti reusit sa va coborati la nivelul politicienilor clasici din rromania.

No Responses to “A fi sau a nu fi la id”

 • LucicX says:

  Ma mir cum de nu incepe sa schimbe si modul de a da bacul sau admiterea la facultate.

  nu te mai mira. Adica modul de dat bacul nu s-a schimbat (foarte mult). Doar ca de la 6 probe s-a trecut doar la 3? si ce o sa mai urmeze in luna ramasa pana incepe noul an scolar….

 • dennis says:

  din cate imi amintesc eu, inainte se dadea licenta scris+oral. invatamantul mereu va fi intr-o reforma continua

 • joe says:

  Nu se da Licenta si scris si oral? Nu s-a redus bac-ul la doar 3 materii? Si eu as fi de acord sa le scrie ID pe diplome, insa pe de alta parte are dreptate tipa, romanii inteleg gresit “invatatul” la distanta. Existand ID-ul le faci un rau mai degraba caci isi vor pierde vremea.

 • joe says:

  Caci abia acum a fost numita in functie…

 • joe says:

  Poate ai dreptate, dar ia in considerare si faptul ca in preajma alegerilor toti romanii sunt paranoici. Daca vine un cutremur, o sa dam vina pe alegeri, daca vine un extraterestru pe Pamanat, dam vina iar pe alegeri. Apropo, care alegeri sunt acum? Nu e absolut nici o alegere din cate stiam, presedentia parca se alege prin Noiembrie, nu?

 • joe says:

  Vorbim de cuvinte diferite.

 • Bogdan says:

  Bineînţeles că toate aceste “schimbări” şi “legi” sau “reforme” cum sunt pompos denumite, nu sunt decât nişte urâte jocuri pre-electorale. Nu e prima dată când cei care “au pâinea şi cuţitul” taie şi spânzură în tot ce înseamnă iniţiativă sau aspect benefic din umila noastră societate. De ce să avem un învăţământ performant (cum am avut totdeauna)când putem foarte bine să trăim în drojdia de ignoranţă a Europei. De ce să mai avem noi, românii, atâţia premianţi la Olimpiadele din toată lumea, când putem avea oameni “comuni”, “adevăraţi europeni” care nu deranjează pe nimeni?… Adevărul e că şi în învăţământ, România a fost printre ţările cu cei mai mulţi premianţi din lume. Vă vine oare să credeţi că, în anul 1992 România a avut nu mai puţin de 22 de premii I la Olimpiadele internaţionale de matematică? Vă vine oare să credeţi că Insitutul de Matematică Fizică din Paris are din totalul numărului de angajaţi, un procent de 58% de matematicieni români???. Este adevărat. Nu exagerez cu nimic. Şi tocmai acest fapt deranjează “autorităţile” Europei. Iar mărşăvia pe care o pregăteşte doamna Ecaterina Andronescu, are probabil, drept sursă, o “poruncă” venită mai de sus. Poate chiar Parlamentul European!… Aşa a fost instituit şi sistemul de învăţământ Bologna, care mie mi se pare o aberaţie. dacă unele specializări necesită o perioadă mai mică de învăţământ, ce te faci cu specializările unde studentul are nevoie de minim 5-6 ani de studiu la nivel de licenţă? Şi mă refer la medicină, fizică, chimie, muzică chiar.
  Cât despre absolvire, singurul criteriu de selecţie a studenţilor ar trebui să fie examenul! Nu contează dacă studentul este înscris la zi, la fără frecvenţă sau la alte forme de învăţământ. Contează doar ce ştie despre subiectele date în examenul final! Aşa ar trebuie să fie, dar mi-e teamă că acest fapt este doar o utopie deocamdată.

 • LucicX says:

  Pacat ca in Romania politica se face “dupa ureche”… oare ce o sa se intample daca noua generatie o sa reuseasca sa se impuna?

 • bogdan says:

  a propos de ID: o ingradire cerd ca ar trebui facuta, totusi. Te-ai da pe mana unui medic care a terminat medicina la ID? Eu unul… nu.

 • bogdan says:

  şi a propos, am uitat! imi place vaca de sus de main page. :))

 • bogdan says:

  dap. am fost şocat când am aflat. dar este cât se poate de true.

 • LucicX says:

  eu sunt sigur ca a fost o greseala, bogdan. Nu exista ID la medicina. Cel putin asta am reusit eu sa aflu din vastele mele cautari pe imensul google (+altele). dar daca exista asta… nici eu nu m-as duce

 • bogdan says:

  Cauta la Universitatea din Sibiu, de exemplu.

Leave a Reply