De cele mai multe ori astia tineri intra intr-o categorie nu tocmai …. buna din punctul de vedere al celor trecuti de o anumita varsta.

Si acum sa va povestesc care e treaba.

De curand am primit cadou niste bilete la teatru. Toate bune si frumoase. M-am asezat pe locul meu, am pus telefonul pe silent si in ghiozdan apoi am asteptat cuminte sa inceapa piesa. Langa mine s-au asezat doamne trecute lejer de prima tinerete care au scos fara nicio nonsalanta telefoanele si au inceput sa butoneze, sa vorbeasca sau sa se uite pe Facebook. Cu toate ca deja difuzau mesajul cu “telefoanele inchise”.

Intr-un final doamnele s-au calmat si au lasat telefoanele in geanta. Sau cel putin asa credeam. Pe tot parcursul piesei o doamna parea atat de interesata incat a stat numai pe Facebook. Mai are rost sa zic ca eram in randul 3 si se vedea totul? Oare cum s-au simtit actorii aia cand au vazut ca sunt persoane in public care prefera sa “viziteze” conversatiile de pe FB decat sa fie atenti la piesa? Apoi aplauda cu toata fiinta ei sperand sa fie observata de actori (nr: tipa este persoana publica si spera sa o vada cei de pe scena sau sa o recunoasca). Inteleg: ai o zi proasta, nu ai chef, nu iti place, nu te prinde. Nu este mai simplu sa pleci decat sa incomodezi atatia oameni in jurul tau? Zic si eu.

Nu este prima data cand se intampla asa. Cand persoane tinere stau cuminti in banca lor in timp ce persoanele “trecute prin viata” se poarta …aparte. Si sa te fereasca sfantul pacat sa le spui ceva. Cum sa iti permiti asa ceva? Tinerii din ziua de azi nu mai au pic de respect. Ca respectul este un drept, nu un privilegiu. Ca esti obligat sa ii respecti pe acestia. Nu acelasi lucru se poate spune si despre ei. Ei sunt maturi, cu scoala vietii, ei nu sunt obligati sa te respecte pe tine, un tanc alintat.

Eu nu i-am zis nimic doamnei. Nu sunt eu in masura sa educ o persoana care ar putea sa imi fie lejer mama. Asta cu educatia este mai complicata de la o anumita varsta.

Asa ca dragii mei “tinerei” inainte sa aruncati cuvinte urate astora mai mici decat voi uitati-va atent in curtea voastra ca nu va vad deloc bine.

 

Va pupa,

Cire

 

Leave a Reply