Un prieten de-al meu vrea să plece cu Work And Travel în SUA. El nu mai este student şi a înţeles că există şi astfel de programe pentru cei care nu mai sunt la şcoală. Îi puteţi oferi câteva informaţii cu privire la firmele care se ocupă de aşa ceva? Şi mă refer la firmele serioase. Că din ce a căutat pe net… nu a găsit nimic care să îl încânte.

Majoritatea firmelor îţi cer banii anticipat, iar dacă nu îţi găsesc nimic de muncă…păi slabe şanse să mai primeşti banii înapoi, iar aici vorbim de câteva sute de dolari. Şi da! Sunt bani pentru cineva care vrea să plece în afară pentru un salariu mai bun.

Mulţumesc!!!!!

Vă rog să nu daţi copy-paste de pe net. Asta poate face şi el. El vrea păreri de la oameni care au fost sau care au primit sfaturi despre aşa ceva.

3 Responses to “rugăminte!”

  • Cristian says:

    La cât de disperați sunt americanii în privința imigranților, am mari dubii că există așa ceva. Ăștia de-abia îi acceptă și pe cei care vor doar să le viziteze țara. Dacă văd că nu există mare lucru care să te țină în țară precum o slujbă (bine plătită), o casă (pe numele tău), o mașină, o măslină sau o facultate de terminat, sunt mai sceptici. Preferă să refuze oamenii, decât să-i accepte. De altfel nici la Work & Travel, nu-s acceptați studenții în orice an din câte-mi aduc aminte.

    El de ce ține să lucreze în SUA? Dacă-i pentru bani, din câte am auzit, nu e mare brânză și nici nu prea se freacă menta să zici că-i mai lejer. Pe de altă parte poate fi destul de interesant să vezi cum sunt ăia exploatați și eventual să mai vizitezi niște locuri. Stau și mă gândesc în contra-balanță că deși nici în UE, n-o fi cu mult mai grozav, barem nu ai probleme birocratice așa de mari, deși există și aici restricții pe piața muncii. Niște detalii se găsesc și aici. Pe scurt, până pe 31 decembrie 2013 nu putem lucra unde vrea mușchiul nostru.

    Cu riscul de a-mi lua înjurături pentru chestii de pe net, dacă ține neapărat să lucreze în SUA, să pună mână și să studieze tipurile de vize de lucru. Viza J1 pare să fie cea pentru work & travel, iar pe lângă ea mai sunt și multe altele. În orice caz, dacă nu găsește pe un sait oficial o viză care să i se potrivească, nu-l poate ajuta nici mama firmei din România sau SUA. Google, Microsoft și alții cer în fiecare an mai multe permise de muncă (H-1B), iar situația a rămas aceeași. Tineri antreprenori aplică la Y Combinator an de an și încearcă să vină în Silicon Valley ca să lucreze la proiectele lor, iar uneori până și canadienii au probleme cu intrarea în țară. America nu mai e de mult timp prietenoasă cu imigranții. Plus că au o groază de mexicani pentru șaormăriile lor, cel puțin prin sud, iar serviciile de gen telemarketing ori suport telefonic sunt externalizate prin India, România și alte țări sărace.

    Spui că vrea să plece pentru un salariu mai bun, dar el ce oferă? Ce știe să facă, ce talente are?

    P.S. La varianta lucratului pe un vapor într-o croazieră s-a gândit? Atenție totuși că e posibil să nu fie așa grozave pentru sănatate. Auzisem de ceva probleme cu coloana parcă de la un medic.

  • Cristian says:

    P.S. Pentru a lucra în Regatul Unit mai există varianta de a te căsători c-o unguroaică precum un mare blogăr de pe la noi sau de a-ți face o entitate juridică sub care să operezi (un fel de PFA/SRL), dar nu știu detalii.

  • valentyno says:

    am vrut si eu sa ma duc prin work and travel in SUA dupa primul an, dar am renuntat din motive financiare, plus ca trebuia sa iti cumperi biletul de avion inainte de a`ti lua viza(ceea ce nu mi se pare corect) si ca trebuia platit vreo 600$ inainte….per total ma ajungea la vreo 2000$
    am aflat ulterior ca studentii care mergeau prin programul asta erau tratati ca niste sclavi (munca multa si bani mai putini ca la noi)

    in concluzie nu mi se pare corect sa platesti atatia bani pentru a lucra intr`o alta tara urmand ca apoi sa recuperezi o parte din ei sau chiar deloc, profit in niciun caz…si ce?vezi SUA?faci ceva pe ea

Leave a Reply