Am văzut de curând un documentar despre clonare.A fost ceva care mi-a dat de gândit. La ce mă refer? Păi cât de bine şi cât este de rău să avansăm atât de mult cu tehnologia. Pe de o parte aş fi de acord, dar pe de altă parte nu. Şi haideţi să vă explic de ce e una şi de ce e cealaltă.

De ce da: aşa am putea face transfer de organe, am descoperi anumite leacuri pentru boli, am “reînvia” oameni dragi nouă.

De ce nu: ce te faci când clona începe să gândească singură? Devine o fiinţă, o persoană. Este normal să omori o fiinţă pentru a salva o alta? Este indicat să ne jucăm de-a creatorii?

M-am gândit şi răzgândit dacă într-adevăr ar trebui aprobată clonarea umană, chiar şi cea animală şi răspunsul nu este cel aşteptat. Da! Aş interzice. Nu este normal. Nu este normal să readuci din morţi pe cineva pe care ai iubit enorm sau să omori pe cineva doar ca tu să te faci bine. Asta cu omorâtul oricum este relativă: la urma urmelor şi transplanturile de acum se realizează pentru că moare cineva.

Sunt multe lucruri care încă sunt în balanţă în ceea ce priveşte clonarea: este sau nu etic? Este normal să creezi o fiinţă doar pentru scopuri personale? Sună egoist, dar ia să ne gândim: dacă ar fi cineva bolnav şi singura soluţie ar fi transplantul, iar organele nu se mai găsesc? Ai accepta să fii clonat pentru a trăi? Cred că oamenii sunt, din păcate, atât de egoişti încât să se gândească doar la propriul bine.

Cred că subiectul ăsta este doar o enigmă. Sunt puse în balanţă principiile unui om, dar cel mai mult atârnă egoismul: ai fi atât de egoist încât ai crea pe cineva doar ca apoi să distrugi?

2 Responses to “pro sau contra clonare”

  • Alexandra says:

    Nu aş fi de acord cu suferinţa unei fiinţe nevinovate pentru salvarea unei vieţi. Cum să salvezi o viaţă creând alta pe care apoi o curmi ? It defeats the purpose, doesnt it ? Nu ştiu câte persoane donează organele post mortem, aş fi curioasă cum se procedează în privinţa asta.

    • admin says:

      eu stiam ca la astia cu motociclete li se dau un din formular prin care isi dau acordul sa isi doneze organele in caz de moarte cerebrala etc etc etc

Leave a Reply