frunze-de-artarPrintre dureri cumplite de măsea- în sfârşit ştiu şi eu ce înseamnă o durere de măsea- am mai aflat o chestie despre Arţarul meu preferat.
Buuuuuuun! Hai să vă spun şi vouă:
ciresica: ziua ta de nastere- completa
arţar: hahaha
arţar: pai mai bine iti spun cum ma cheama
ciresica: nu nu
ciresica: ziua ta de nastere completa
ciresica: nu trage de timp
arţar: pai….
arţar: de ziua mea a fost asasinat arhiducele Franz Ferdinand al Austriei
220px-franz_ferdinand
ciresica: si anul
ciresica: anul
ciresica: vreau sa stiu anul
arţar: anul draga mea nu e atat de important precum ai crede

După discuţia asta m-a întrebat cine e: Josef Mengele. Nu auzisem niciodată de el aşa că l-am gugălit. Şi, iată ce am descoperit:
Mengele s-a născut în Günzburg, Bavaria, şi a fost primul fiu al părinţilor săi Karl (1881-1959) şi Walburga (decedată in 1946). A avut doi fraţi mai mici Karl (1912-1949) şi Alois (1914-1974). Familia Mengele a fost proprietara unei companii constructoare de maşini agricole, Mengele Agrartechnik, cu sediul în Günzburg, intrată după anii 1980, succesiv, în proprietatea altor două companii de profil.
În 1943 a fost trimis în complexul de lagăre de concentrare nazist din Auschwitz, Silezia, pentru a înlocui un medic care era bolnav. La 24 Mai 1943 a devenit medic militar al aşa-zisului „lagăr al ţiganilor” din centrul concentraţionar Auschwitz-Birkenau. În august 1944 acest lagăr a fost închis şi toţi prizonierii gazaţi. Mengele a devenit apoi ofiţerul-şef al medicilor de la Birkenau, însă nu şi la Auschwitz, unde şef era Eduard Wirths.
23_25Mengele şi-a primit reputaţia de „înger al morţii” ca urmare a celor 21 de luni petrecute la Auschwitz, în cursul cărora a desfăşurat o activitate ce nu avea nimic în comun cu munca unui medic obişnuit. Scopul principal al lagărului era exterminarea deţinuţilor. Mengele făcea frecvent parte din echipa de medici care făcea „selecţia”, adică hotăra la sosirea prizonierilor în lagăr cine să fie reţinut pentru muncă şi cine să fie trimis direct în camerele de gazare.

Buuuuuuuunnn!!! Problema este că de aici mă gândesc la următoarele:
Fie este la facultatea de istorie….. atâtea date chestii, trestii socoteli nu aş ţine mine :))
Fie este înnebunit după citit cărţi de istorie… sau este la facultatea de istorie.
Azi îl întreb numele său complet 😀
Trebuie să mi-l spună: un răspuns pe zi 😀
P.s: dacă aveţi vreo idee referitoare la arţar nu vă sfiiţi să îmi spuneţi ;;)

No Responses to “Întoarcerea arţarului”

Leave a Reply