Am auzit pe la alţii cum că biserica nuacceptă căsătoriile, botezurile şi ce alte minunăţii se mai fac acolo în afara bisericii. 

Pe bună dreptate, la fel ca şi cu cimitirele particulare, trebuie să existe un monopol, nu? Dacă oamenii nu se mai căsătoresc în biserică, nu mai sunt îngropaţi în cimitirele lor cum ar trebui să trăiască burţile ălora? Cineva trebuie să deţină monopolul pe latura asta şi, desigur, când apare concurenţa biserica (sau mai marii bisericii) îşi arată disperarea. Fără noi (sau mai bine spus ăştia de dau bani bisericii) ăştia ar muri de foame, dar, spre fericirea lor, încă mai există oameni care cred că dacă 10 lei în cutia milei vor scăpa de 10 păcate. 

Din păcate oamenii încă nu s-au obişnuit cu ideea că a crede în ceva nu înseamnă să mergi la biserică în fiecare duminică, să aprinzi zeci de lumânări, să sponsorizezi maşinile preoţilor şi alte minunăţii de acest gen. Oricât de mult ai încerca să îi explici unei persoane în vârstă toate lucrurile astea nu vei reuşi să o scoţi la liman. Unora parcă li s-a implantat un cip de îndobitocire.

Totuşi există speranţă. Într-un studiu realizat acum ceva vrem încredferea în biserică a ajuns de la 90% la 60%. Sper ca acest procentaj să scadă simţitor în viitori ani pentru a mai exista o speranţă. 

Nimeni nu are dreptul la monopol şi mai ales când vine vorba de credinţă

6 Responses to “interesant…sau nu”

 • alin says:

  Ciresico, cand vad cum gandesti, imi vine sa te sarut ! Vrei sa te mariti cu mine ?! :))

 • alin says:

  Nu-i bai, nici eu nu am gand de insuratoare, ca si tine.. Dar macar….vrei sa fii prietena mea ?! :)) Acum ti-am vazutpozele de pe flickr, esti draguta si nebuna :)) Exact genul meu :))

  • admin says:

   :) awww!! Ce dragut! Iti multumesc pentru compliment, dar anii din viata mea, atat cei care au trecut, cat si cei care vor urma apartin unei singure persoane. Deci si de data asta te refuz.

 • alin says:

  Mno, taia-m-as imprejur cu lama !! Interesant, pentru o fata cu asa open-mind, totusi zici ca vei apartine unei singure persoane pe veci.. Poate pe viitor va vrea sa se insoare cu tine, ce vezi zice? :)

Leave a Reply