Eu folosesc destul de des Uber si Bolt (tks alu314gus pentru heads up :D). De multe ori, cand vine vorba de distante lungi prefer varianta asta pentru simplul motiva ca este mai comod. Unde mai pui ca, de cand cu pandemia, sunt cam panicata de multimi.

De-a lungul timpului am interactionat cu diverse personaje. Unele mai dubioase, altele placute. Am interactionat cu soferi care m-au tras la raspundere pentru diverse lucruri, altii care au inceput sa tipe ca, din cauza unora ca mine, taximetristii nu mai pot pune o paine pe masa. Am mers cu soferi care s-au trezit cu pietre aruncate in parbriz, cu soferi care au facut accident sau care au luat in primire toate gropile disponibile.

Cele mai urate interactiuni au fost cu barbati care considerau ca, fiind femeie, isi permit sa intre in niste subiecte care fie nu ii privesc, fie sunt deplasate. O singura data m-am simtit in pericol atat de mare incat i-am dat “share my location” fratelui meu. Eram intr-un oras in care nu merg decat o data pe an, iar soferul nu mergea pe traseul cunoscut. Panica maxima!

Nu doar o data au inceput sa ma complimenteze sau sa faca niste remarci care, cel putin pe mine, ma faceau sa ma simt inconfortabil. Ma plangeam unui prieten de chestiile astea si el: Cu mine nu vorbesc niciodata soferii. Ce sa zic? Asta inseamna uneori sa fii femeie. Sa fii fortata de circumstante sa faci conversatie.

Chiar ma intrebam cand se vor invata unii ca, faptul ca sunt femeie, nu inseamna ca trebuie sa le suport avansurile, sa ascult aberatiile sau sa imi fac griji daca voi ajunge in siguranta acasa sau nu.

Va pupa Cire!

Leave a Reply