Mereu am avut o parere nu tocmai pozitiva cand vine vorba despre subiectul operatiilor estetice (ma refer la cele de infrumusetare, nu pentru situatii critice).

Asta a fost pana de curand, gen Februarie, cand am inceput sa caut intens un medic estetician in Bucuresti pentru marirea buzelor. Mereu am fost complexata ca nu aveam buze suficient de “pline” si niciodata nu am avut curaj sa o recunosc cu voce tare ca mi-as dori o modificare. Daca tot am inceput procesul asta de schimbare interioara, dar si exterioara am zis sa experimentez.

Asa am si facut- in iunie. Acum consider ca este cea mai buna decizie pe care o puteam lua. Si sa va explic de ce:

1. orice modificare in bine pe care o faci ajuta moralul. Mult. Nu este chiar o chestie fizica, ci si psihica. Mi-a crescut increderea in mine, chiar daca e doar un strop este cu mult mai mult decat era inainte.

2. hidratarea buzelor nu e un mit. Eu de obicei foloseam balsamul de buze de cel putin 10-15 ori/zi. Acum? Daca il folosesc de cel mult 2 ori e bine.

Nu o sa duc niciodata la extrema chestia asta. Nu o sa imi pun acid hialuronic cat sa am botul ca de rata, dar suficient cat sa ma simt bine. Poate fi considerat un moft, dar daca eu nu imi fac mofturile cum sa am asteptari de la altii sa mi le faca?  Unde mai pui ca rezultatele chiar sunt conform asteptarilor si raspunsul celor din jurul meu a fost unul pozitiv. Am fost destul de clara cand am mers la medic ca nu imi doresc niste buze mari, ci niste buze naturale.

Si revenind la subiect: am realizat ca operatiile estetice nu sunt un lucru rau daca nu sunt duse la extrem. Daca sunt facute cu cap si, mai ales, daca asculti parerea medicului o sa fii surprins de rezultate. Trebuie doar sa faci mult “research” inainte sa te aventurezi pe drumul asta. Un medic care nu are experienta (sau mai nou diploma) risca sa faca mai mult rau decat bine. Sunt sigura ca nimeni nu isi doreste acest lucru. Nu o sa indemn niciodata pe nimeni sa faca acest lucru daca nu si-l doreste cu adevarat. Pot povesti experienta mea, dar cam atat. Acest lucru trebuie facut din proprie dorinta, nu la indemnul altora deoarece risti sa nu fii ok ulterior. Si eu recunosc ca am fost putin “stangace” la inceput cu mine. Nu prea stiam cum ar trebui sa reactionez la faptul ca buzele mele au prins contur. Este un sentiment ciudat pe care trebuie sa inveti sa il “stapanesti” (?)

Este o schimbare pe care poate unii nu stiu cum sa o “imbratiseze” si tocmai din acest motiv recomand sa va ganditi de 1000+1 ori inainte sa luati aceasta decizie.

Procesul in sine nu este unul complicat: se curata bine zona, se aplica o crema care amorteste gura (daca nu are efect se face o injectie ca la dentist) si apoi se fac injectiile in buze. Fie prin lateralul buzelor, fie cum am dorit eu: mici injectii de-a lungul conturului buzelor. Per total (consult+ sfaturi+ anestezie+ procedura) durata procedurii este de 1 ora. Dupa procedura se aplica o crema (se maseaza bine zona) pentru a scapa de vanatai timp de 2-3 zile. Durerea la injectare este suportabila si ulterior mai simti un disconfort (pana scapi de inflamare).  Pentru mine nu e un proces dureros sau de lunga durata, dar depinde de fiecare. Si mai depinde de nivelul de durere suportat.

Pana una alta eu o sa revin la medicul estetician cat de curand.

P.s: Pana una alta vreau sa ii multumesc doamnei Bratu pentru ca mi-a oferit toate informatiile necesare pentru a lua decizia finala.

P.s2: Iau o pauza timp de cateva zile pentru niste probleme medicale. Nu mor! Va jur!

Va pupa Cire.

 

Leave a Reply