Am fost sa vad Joker. Este filmul pe care nu doream sa il ratez sub nicio forma.

Va spun de pe acum ca filmul este o capodopera a secolului 21. Si nu exagerez cu nimic. Am stat cu sufletul la gura pe toata perioada acestuia si mi-a dat mult timp de gandit.

Filmule analizeaza mai multe aspecte ale societatii in care traim si le expune intr-un mod suficient de brutal incat sa iti dea o palma. Din pacate, ceea ce prezinta acolo se intampla in acest moment in zilele noastre. Nu va astepti la o batalie intre Joker si Batman. Nu exista asa ceva in filmul asta. Si, sincer va zic, ma bucur de asta. M-am saturat de genul asta de actiuni.

Filmul se axeaza pe ideea ca societatea te poate transforma lejer intr-un psihopat, ca atunci cand este jos sansele sa primesti ajutor din partea ei sunt egale cu zero. Ca un bolnav poate ajunge lejer sa omoare un om doar pentru ca ajunge sa fie ignorat de restul. Ca societatea ii intoarce spatele si nu il mai ajuta cu ceea ce el avea cel mai mare nevoie. Asta incearca acest film sa arate. Ca un om care incearca sa duca o ultima batalie cu miile de demoni din sinea lui pierde razboiul si se lasa prada lor. Acelasi lucru se intampla si cu persoanele depresive. Cand pierd ultima batalie se sinucid.

Adeptii lui Joker nu vor anarhie, vor sa nu piarda ultima batalie. Atunci rabufnesc. Cand clasa sociala bogata le distruge si ultima speranta, cand societatea le da cel mai mare sut cand sunt jos

I am not being a martyr. I’m a victim.

God is a mean kid sitting on an anthill

with a magnifying glass, and I’m the ant.

He could fix my life in

five minutes if he wanted to,

but he’d rather burn off my

feelers and watch me squirm! (sursa)

Cam asa se simt oamenii care ajung sa fie ignorati de toti, sa fie marginalizati, sa fie bataia de joc a multora.

Joker este, dupa parerea mea, creatia care a lasat cele mai mari urme in mintea si in sufletul meu. Probabil ca o sa il revad de cel putin 10 ori pana prind toate mesajele care poate au fost prea subtile pentru mine.

Nota? 100 din 10 :D

Leave a Reply