In ultima vreme am fost bombardata pe social media de stiri cu privire la un incident care s-a petrecut in timpul unui concert Maroon 5.

Mai exact: o fana s-a urcat pe scena si l-a imbratisat pe Adam Levine, iar reactia lui nu a fost pe placul individei. Imediat tot felul de indivizi/individe au inceput sa isi dea cu parerea/presupusul. Cum si-a permis sa se poarte asa cu o fana? Nu o sa mai ascult niciodata Maroon 5! Fanii le platesc lor stilul de viata! Ar trebui sa suporte orice! Iar fraza care m-a socat cel mai mult a fost: Michael Jackson nu s-a purtat niciodata asa cu fanii lui


Subiectul asta o sa il impart in 2. Si o sa incep cu comparatia fata de Michael Jackson pentru ca e succinta treaba. Michael Jackson a fost un pedofil care a abuzat de niste baieti mult timp. Pe scena, ca artist, a fost intr-adevar ceva special. In spatele scenei a fost o mizerie de om! Scurt, simplu si la subiect.

Al doilea lucru pe care imi doresc sa il discut este vis-a-vis de modul in care oamenii au perceput acest lucru. Si o sa incep cu o intrebare: daca persoana de pe scena era femeie si nu barbat cum ar fi fost comentariile? Saraca! A fost abuzata, hartuita! Ce nenorocit sa o apuce asa. Din pacate asta este mentalitatea. Daca e femeie este neajutorata, daca e barbat trebuie sa suporte.

Nu doar o data mi-a fost dat sa vad barbati care erau hartuiti “in gluma” pe ideea ca: lasa ca ii place. Sau: lasa ca nu se supara, e barbat nu pampalau. O asemenea gandire nu este deloc sanatoasa. Este hartuire/abuz daca este pus intr-o situatie in care nu se simte ok. Mai trist este ca majoritatea comentariilor negative au venit din partea femeilor. Ele striga pe la toate colturile ca fac parte din miscarea “ME TOO”, dar nu vad decat abuzurile la adresa femeilor. Barbatii nu pot fi abuzati/ hartuiti. Trist! O gandire ca asta nu va diferentiaza de abuzatorii vostri.

Din pacate, la un moment dat am gandit si eu la fel. Ca barbatii trebuie sa suporte, dar nu este asa. Multumesc cerului ca intre timp mi-a venit mintea la cap. Am realizat ca suntem egali si trebuie sa invatam sa ne respectam si sa ne acceptam limitele.

Va pupa Cire!

Faza o puteti vedea AICI


Leave a Reply