Am vazut zilele trecute pe la TV un scandal legat de niste produse care ajuta tenul cu acnee.

Se pare ca aceste produse sunt intens promovate online de diverse “vedete” cum ca te-ar ajuta sa scapi de acnee. Se pare ca acest “tratament” este recomandat de o doamna pe whatsapp/fb messages. Initial mi s-a parut amuzant cum oameni care au acces la internet (aka informatii) mai cred in consultatiile online.

Din cate stiu acneea este destul de problematica si nu se trateaza de la distanta. Trebuie sa consulti un medic specializat in asa ceva pentru a putea primi tratamentul corespunzator. Nu stiu cum de nimeni nu s-a sesizat si nu a ridicat o spranceana cand a primit indicatiile printr-un mesaj. Nu tu consultatie? Nu tu analize? Nu tu istoric medical? Clinica la care merg pentru diferite tratamente estetice se ocupa si de partea asta cu acnee si am vazut cat dureaza o prima consultatie. Iar tratamentul este realizat cu produse decente la pret, dar eficiente. Am inteles ca unele fete au folosit tratamentul pana la 3 ani. Mi se pare o idiotenie. Cand vezi ca tenul tau nu devine mai bine tu continui in loc sa te opresti? Mi se pare ca unele din ele au fost atat de naive incat sa creada in miracole la distanta. Asa ceva nu se poate.

Eu fac parte din categoria persoanelor care nu au probleme cu tenul. Mai un cos aici, mai un cos acolo, dar nimic grav. Merg cu acelasi tratament pentru ele de fiecare data si mereu am avut rezultate bune. Prin Februarie am avut niste probleme atipice cu tenul. Primul lucru a fost sa imi fac programare la dermatolog pentru a-mi face niste verificari ( un ITP al tenului). Nu am googalit, nu am cautat pe forum-uri solutii. Am mers direct la sursa. Dupa mai putin de o luna nu mai aveam nicio problema.

Imi pare rau pentru fetele alea si pentru faptul ca au trecut prin asemenea experiente. Totusi ignoranta se plateste. Mi-as dori ca pe viitor sa le fie invatatura de minte si sa fie mai atente la astfel de “miracole”nedescoperite. O alta problema pe care o am este faptul ca s-au lasat influentate de “influencerii” de carton din zilele noastre. Am stat si m-am gandit daca eu am luat vreodata un produs la recomandarea unui influencer. Raspunsul este nu. Daca nu este un film, o carte, o melodie nu bag in seama recomandarile pentru produse. Nu am incredere in oameni care promoveaza lucruri pe bani. Asa poti fi usor manipulat, iar realitatea poate fi “colorata”.

Va pup de la distanta,

Cire

Leave a Reply