De ceva vreme încoace îmi tot pun întrebarea: de ce oamenii nu mai vorbesc ca în alte dăţi? Limbajul are de suferit mult, nu ne mai chinuim să spunem cuvintele cap coadă, sărim cuvinte şi tot aşa. Şi mi s-a apins beculeţul! Toată moda asta cu : LOL! BRB! DND! ASL; PLS; EDX şi care mai sunt se datorează messenger-ului- iniţial Mirc.
Ciudat este că puţini realizează acest defect în vorbire. Şi mai grav este că începe să îşi facă simţită prezenţa şi în limbajul meu de zi cu zi. Nu este normal să purtăm discuţii numai pe “mess”. După părerea mea se pierde prea mult din mesaj, se pierde ideea esenţială. Discutam cu un prieten de-al meu pe mess şi ne-a luat vreo 10 minute până să ajungem pe aceeaşi lungime de unde.Pur şi simplu nu ne înţelegeam- mesajul fiind unul destul de banal.
Mă îngrozeşte ideea că generaţiile următoare nu vor mai şti ce înseamnă literatură, nu vor mai şti cum arată o carte din cauza acestui mediu virtual. DA! Poate fi util! Nu îi neg utilitatea, dar când se ajunge să se exagereze deja nu mai este util, ci devine ca “insulina pentru diabetici”. Suntem dependenţi de limbajul de mess. Nu mai spunem: vin imediat, ci BRB! Că doar este mai simplu, nu? Începem să avem prietenii pe internet şi uşor uşor ne desprindem de realitate- nu mai conştientizăm ce este şi ce nu este real.
Sunt de acord să se apeleze la mess- dar dacă vreau să vorbesc cu rudele din străinătate- spre exemplu- nu să vorbesc cu vecina de lângă mine. Sau, cum a devenit la mine şi la frate*miu o modă: dacă vrem să ne spunem ceva, ne scriem pe mess- deşi stăm în aceeaşi casă, la 2 metri distanţă unul de celălalt.
Am întâlnit persoane care îşi formau personalitatea, caracterul pe messenger, în lumea reală fiind incapabili să scoată 2 cuvinte. Plus multe cazuri de acest gen- cazuri în care persoanele în cauză îşi formau caracterul tastând, dându-se altceva decât sunt. Nu le cere nimeni să fie perfecţi, lumea în sine- şi aici vorbesc de oameni- este imperfectă, prin urmare nu au dreptul de a cere perfecţiunea.
Păcat că puţini realizează acest lucru.
Şi păcat că nu mai există acea comunicare dintre oameni ca în alţi ani.

No Responses to “Messengerul- o nouă formă de a comunica?”

  • Marian H says:

    Pentru ca traim in era comunicatiilor, iar dat fiind faptul ca in aceasta lume exista si cretini analfabeti, are si limbajul ortografic de suferit, orice are partea buna si partea rea, iar eu vad partea buna in messenger ca totul este foarte rapid, una doua am dat o informatie si am primit, partea rea, oamenii cretini care isi fac cont yahoo doar ca sa isi incerce prietena sau sa aghete fete si invers, dar din punctul meu de vedere messengerul mi se pare o cale de comunicare foarte rapida, si o sa vezi ca si blogurile o sa devina un “trend”, nu o sa mai dureze mult, vad deja multi frustrati care isi fac bloguri, ca sa ce ? ca sa bage stirile din ziare pe el si sa scoata bani cu ADS-urile, vai si amar, mi-e sila de lumea asta de multe ori, la fel e si cu muzica…

  • Sunt curioasă şi câţi cititori o să aibă şi dacă o să aibă comentarii de genul: EjTi cEl Mai jMecHer!- Dumnezeule!!!!!!!Mi-a luat 5 minute până am scris aia :))

  • Marian H says:

    Bleah, si eu scriam la inceput cu “k”, dar dupa vre-o 2 luni m-am saturat, asa ca am inceput sa fiu cat mai ortografi si pe messenger.

  • Şi nu te simţi mai bine? Este şi asta o formă de respect pentru celălalt- părerea mea

Leave a Reply