Acum ceva timp am luat decizia de a nu….

mai manca deloc carne.

Nu am spus nimanui acest lucru pana cand, intr-o zi, lumea a inceput sa sesizeze ca eu nu mai comandam produse care au carne, nu mai gateam carne, nu imi mai cumparam carne.

Dar de ce nu mai mananci carne? Dar nu mai mananci deloc? Nici peste? Dar esti bolnava?

Cam acestea erau intrebarile pe care le primeam de fiecare data. Nu am tipat in stanga si in dreapta, nu am inceput sa le dau sfaturi oamenilor. Pasul asta a fost facut in liniste si pentru mine.

De ce am ales sa renunt la carne? Din 2 motive:

  1. De fiecare data cand mancam carne nu ma simteam ok. Aveam o stare de…. ma simteam ca si cand aveam o greutate pe stomac. De cand nu mai mananc senzatia a disparut. Am inlocuit carnea cu soia si, chiar daca uneori pare dificil, la gust nu e mare diferenta.
  2. Am vazut niste filmulete cu animalutele la abatoare care m-au dat rau de tot peste cap. La modul ca imi venea sa tip la sireturi in secunda in care puneam gura pe carne.

Simplu scurt si la obiect. Nu am impus nimanui stilul meu de viata si nici nu am incercat sa conving pe cineva. Alegerile mele in viata sunt fix ALE MELE si atat. Nu am inteles niciodata vegetarienii care ti se baga in suflet incercand sa isi impusa stilul de viata in fata altora. De ce ai face asta? E ca si cand ai critica modul in care o persoana respira. Daca tu consideri ca nu poti trai fara carne e ok, daca tu consideri ca nu poti trai cu carne e ok, daca tu considera ca poti trai cu carne o data la 3 zile la fel…e ok!

Buna! Numele meu este Cire si nu mai mananc carne. :))

Leave a Reply