Pui cu bambus
Cand m-am angajat prima data le-am oferit alor mei o surpriza: o cina la restaurantul chinezesc. Comanda facute de mine a fost: pui cu bambus. Recunosc ca am fost atat de pofticioasa incat nu m-am putut stapani sa nu fac si acasa.
Uite cum sta treaba: in primul rand iti pui sortul de bucatarie preferat. In al doilea rand, dupa ce te-ai echipat cu sortul preferat, aduni de prin frigider ce ai nevoie pentru a gati. Nicio reteta nu o sa iti iasa daca nu ai ingredientele necesare.
In cazul acestei retete ai nevoie de : una bucata piept de pui, 1-2 morcovi, 1 conserva de bambus[cora, carrefour sau metro], 1 conserva de ciuperci[sa arate cat mai bine,da?], 1-2 ardei, sos de soia, ulei de masline, condimente, putin ghimbir [daca aveti] si orez, pentru garnitura [de preferat din acela chinezesc- este de 1000 de ori mai bun, dupa parerea mea, decat cel romanesc].
Pieptul de pui il maltratati in cubulete sau fasii marunte si se caleste cateva minute in uleiul de masline [sau ulei normal- va recomand uleiul normal pentru ca nu este sanatos sa gatiti in ulei de masline, dar nici nu muriti]. Se adauga piper.MARE GRIJA!!!! NU se pune sare, deoarece mancarea se va sara suficient de la sosul de soia[sau va place mancarea sarata?]! Morcovii ,ardeiul, ciupercile si bambusul se maltrateaza in fasii subtiri. Daca aveti pe casa, puteti adauga si dovlecel, iar ghimbirul se rade deasupra. Legumele se aseaza in tigaie, alaturi de pui, lasandu-se la foc mic, sa se caleasca, doua-trei minute. Se adauga apoi 1 lingura de vin alb[restul in puteti bea dupa ce terminati de gatit], putin oregano si cateva linguri de apa si se lasa minim 10 minute, acoperite, sa se inabuse.
Se verifica apoi legumele cu furculita; cand morcovul este aproape moale se adauga sosul de soia, dupa gust, si se lasa sa fiarba in continuare. In acest timp se fierbe orezul [doua cani] in apa cu sare, se scurge si se lasa deoparte.
Dupa asta se scot si se aranjeaza frumos pe o farfurie.
Va scoateti sortul preferat si deja murdarit si va puneti sa mancati cu pofta 😀
Particip la concursul organizat de Doi/Doi. Urati-mi noroc!
P.s: imi cer scuze ca nu merg diacriticele
P.s1: am uitat sa mentionez sponsorii : http://retetedeprajituri.info/
P.s3: poza este preluata pentru ca nu am facut poza cand am gatit ultima oara pui
Bafta !
sa fie!
suna bine…dar ce gust are bambusul? bafta la concurs
Mmmm nu stiu a ce seamana, dar crede-ma ca este foarte bun. Eu era sa ii termin intr-o zi borcanul mamei ca nu ma mai saturam. Este chiar bun.
Si merci! Sper sa castig…si chiar daca nu castig eu ma bucur ca am participat 😀
hmmmm…. unde scrie ca nu-i bun uleiul de masline la prajit? 😕
E mult mai sanatos decat uleiul de floarea soarelui ;)! Trust me.
toti bucatarii mari recomanda sa prajesti cu sos de floarea soarelui. cel de masline este bun pentru salate. am prajit o data cu ulei de masline si sa stii ca mancarea are alt gust…nu la fel de grozav
:)))
Pai pentru ca ofera mancarii un alt gust, mai ranced. Dupa niscaiva tratamente ai sa vezi ca poate fi chiar bun.
uleiurile foarte bune pentru prajit sunt: cel de masline, canola, rapita(nu sunt sigur daca rapita=canola de aceea le-am trecut separat) sau ulei din seminte de grefe. 😉 Cel din urma este foarte scump, dar mancarea iese extraordinara. In plus uleiul de masline se cunoaste ca fiind un bun alimentar ce combate intr-o oarecare masura agentii cancerigeni, consumat in special nesupus vreunui tratament termic. Mi-ar trebui cateva posturi sa-ti eSplic ce si cum exact 😀 si nici nu am chef acum.
Mai eu iti spun ce stiu. Uleiul de masline NU este bun la prajit.
mmm
pofta buna!
Ia spune tu: nu-i asa ca suna bine?
eu de la restaurantul chinezesc din arad comand carne de rata cu pui si bambus, e preferata mea. ciupercile pe care le folosesti sunt din astea standard de conserva sau ai gasit ciupercile folosite in restaurantele chinezesti?
Folosesc ciuperci normale, dar cred ca se gasesc in comert si din acelea folosite in restaurantele chinezesti. La urma urmelor ce nu se gaseste acum in comert?:D
da, se gaseste orice, numai sa cauti 🙂