Citeam articolul acesta un interviu realizat de Otrava cu Ioana Blaj. Articolul mi s-a parut foarte interesant, cuceritor as putea adauga.

Totusi a fost o faza care mi-a dat mult de gandit:

Stefan Iordache spunea ca “Femeia este cea mai mare minune pe care a lasat-o Dumnezeu pe Pamant. Ea alege, ea cheama, cucereste si domina!” Ce este femeia?

Eu am descris femeia, intr-un eseu pe care l-am scris cam asa: “femeia fara barbat e ca Chopin fara pian”. Noi suntem complexe extraordinare etc…dar ca sa fim complete si sa functionam la turatie maxima cred ca avem nevoie de ei.

O astfel de atitudine nu mi se pare sanatoasa in totalitate. Cumva suna ca femeia fara barbat este incompleta. In momentul in care ai nevoie de cineva sa fii complet risti sa devii dependent emotional de acea persoana. Barbatul ar trebui sa fie un partener de viata, sa fiti umar la umar, nu sa te motiveze. Nevoia de un om duce, de multe ori, la dependenta.

Va zic din propria experienta ca a avea nevoie de un alt om pentru a functiona la turatie maxima este cel mai nasol lucru. Sa fii dependent de un om este o boala. O boala crunta care te macina putin cate putin. Am avut ghinionul si, in acelasi timp, norocul de a fi dependenta sentimental de o persoana. Ghinion pentru ca am permis sa ma duca in cel mai jos punct si noroc pentru ca, dupa aceasta nebunie, am iesit cu o forta de nedescris.

Pot sa inteleg nevoia/dependenta dintre un barbat si o femeie pana intr-un punct , dar, de multe ori, asta duce la deteriorarea relatiei. Inteleg diferentele fizice si psihice intre cele 2 sexe si nu o sa le neg niciodata. Dar nu stiu daca pot accepta chestia aia cu: nu putem trai unul fara celalalt. Sa stiti ca exista viata dupa o relatie. Eu sunt exemplul viu. Ba mai mult consider ca am evoluat mai mult decat as fi crezut fiind doar eu cu mine.

Cred ca avem nevoie de un partener de viata, dar asta nu inseamna ca este esential in a fi fericit. Asa ca dragii mei inainte de a va arunca cu capul inainte intr-o relatie crezand ca aveti nevoie de celalalt ganditi-va bine ce va lipseste cu adevarat.

 

Va pupa,

Cire.

 

 

Leave a Reply