Vorbeam zilele trecute cu un amic de-al meu care imi povestea despre un date la care a fost. Cica a fost misto pana in momentul in care el a platit nota. Gagica a inceput sa faca scandal in mijlocul restaurantului, sa tipe la el ca de ce a facut asta, ca ea nu se culca cu el, ca isi poate plati singura consumatia. Eu eram socata de ce auzeam. Nu imi venea sa cred ca exista persoane care ar reactiona asa. Am vazut domnisoare deranjate ca barbatii le deschid usa, le ajuta cu sacosele si tot asa. Ce naiba se intampla? Feminismul asta a luat-o razna rau de tot. Conceptul initial facea referire la cu totul si cu totul la altceva. Inteleg ca unele femei sunt pe “survive mode”, dar nu mi se pare deloc sanatos.

Eu ma simt magulita cand un barbat imi deschide usa, ma ajuta cu sacosele sau plateste nota la restaurant. Sunt gesturi care imi arata ca chivalrousness-ismul nu a murit. Faptul ca imi place sa fiu independenta nu inseamna ca nu imi plac astfel de mici atentii din partea domnilor. Este urat din partea noastra ca femei sa ii desconsideram in halul asta.

Pe de alta parte inteleg si frustrarea doamnelor. Mi s-a intamplat ca un “domn”sa imi deschida usa doar ca sa imi puna pe fund, sau care sa plateasca nota la restaurant si apoi sa ma invite la el “pentru a ma revansa”. Sunt situatii si situatii. La fel cum sunt oameni si oameni. I take them as they are. Daca un barbat s-a purtat ca un adevarat gentleman toata seara nu o sa ma apuce nebunia sa urlu la el dupa ce a platit nota. Cu siguranta nu are “un plan ascuns”.

Genul acesta de “feminism”este ceva ce eu nu inteleg. Nu suntem in lupta cu barbatii, la fel cum nici ei nu sunt in lupta cu noi. Doamnelor! Hai sa incercam sa nu mai fim atat de “stiff” si sa apreciem cand barbatii fac gesturi mici pentru noi.

Va pupa Cire

Leave a Reply